Skip to content

Per què el disseny web és tan important per triomfar a internet

El disseny web és cabdal en l’èxit de qualsevol projecte online. Determina la imatge que s’emporten els teus clients o clients potencials el primer cop que et visiten i és el que fa que continuïn navegant pel teu web o el tanquin i se’n vagin a una altre lloc.

I això és una cosa que passa en pocs segons i que evoluciona tal i com els usuaris adquirim nous hàbits o formes de consumir continguts i comportar-nos a internet.

De fet, segur que t’ha succeït arribar a un web o botiga online i tenir una sensació de vitage enrere en el temps. Això sol succeir quan el disseny web és molt antiquat i no s’ha adaptat a les últimes tendències i a la millor experiència d’usuari.

Aquest és també un punt clau que has de tenir present: el disseny web afecta directament l’experiència d’usuari (UX).

Facilitar la navegació per la teva pàgina web o botiga online ha de ser un dels teus objectius, ja que això incrementarà la teva taxa de conversió, ja sigui aconseguir vendes o leads (contactes). I aquí el disseny web juga un paper clau.

Imagina’t que t’interessa captar dades de contactes de clients potencials que visiten la teva pàgina web en un apartat on parles dels teus productes o serveis més importants.

Per fer això és molt important que vegin de fomra clara i directa on està el lloc en el que han de deixar les seves dades de contacte i que els continguts d’aquesta pàgina els portin directament a fer aquesta acció en concret.

Aquí l’experiència d’usuari i el disseny web són els que determinen que aconsegueixis aquesta conversió o no.

Evolució del disseny web

D’altra banda, també cal tenir present que el disseny web és quelcom viu, de manera que els webs i botigues online han de revisar i modernitzar el seu aspecte de forma periòdica.

Anys enrere les webs “duraven molt temps”. És a dir, es creava un web, es publicaven els continguts de les diferents pàgines i podien passar uns quants anys fins que es decidís fer algun canvi substancial en l’aspecte visual del web.

Ara això ja no és així. Si visites de forma regular el web d’algun mitjà de comunicació, botiga online o bloc, hauràs vist que els canvis de disseny web i les millores a nivell d’experiència d’usuari són constants.

El disseny web és viu i la construcció d’un web no s’acaba mai: sempre hi ha coses a modificar, a millorar o a canviar.

L’objectiu que es persegueix és evolucionar segons ho fan les preferències dels clients i les tendències en el sector perquè la web o eCommerce sigui una eina potent a nivell de negoci.

Com a conclusió, et deixo una infografia de Kissmetrics sobre la evolució del disseny web en els darrers 20 anys que m’ha semblat molt interessant.

Resumeix de forma visual com hem passat de webs que només contenien text pla a webs responsive que s’adapten a tot tipus de dispositius amb molt contingut multimèdia i animacions. Espero que et resulti interessant!

Por qué el diseño web es tan importante para triunfar en internet